Τμήμα πήλινου ανάγλυφου πίνακα [Π 1198]

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα ΈργαΤμήμα πήλινου ανάγλυφου πίνακα [Π 1198]

Τμήμα από πήλινο ανάγλυφο πίνακα, στον οποίο εικονίζεται η Άρτεμις σε κατατομή, στραμμένη προς τα αριστερά. Είναι ενδεδυμένη με κοντό χιτώνα, ενώ στη ράχη της είναι αναρτημένη η φαρέτρα. Η κόμμωση αποδίδεται με μαλλιά διευθετημένα σε κεκρύφαλο, που αφήνει ελεύθερους τους βόστρυχους του μετώπου και του κροτάφου. Το θραύσμα, το οποίο συνανήκει με το Π 1201, φέρει ίχνη λευκού επιχρίσματος και προέρχεται πιθανότατα από μεγάλο ανάγλυφο πίνακα με παράσταση Απόλλωνος Κιθαρωδού και Αρτέμιδος Κυνηγέτιδος, που συνοδεύονται από σκύλο και ελάφι. Πιθανώς συνανήκει με τα θραύσματα που απεικονίζουν τον Απόλλωνα Κιθαρωδό (Π 1199) και το ζώο σε καλπασμό (Π 8908). Το έκθεμα προέρχεται από το σπήλαιο της Αρκουδιώτισσας στο Γουβερνέτο και χρονολογείται στο δεύτερο τέταρτο του 5ου αιώνα π.Χ. Πρόκειται για έργο αττικού εργαστηρίου και αποτελεί εισηγμένο στην Κρήτη προϊόν.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων


ΠηλόςΑρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων

Ύψος= 8 εκ.
Πλάτος = 7 εκ.

Χανιά
Σπήλαιο Αρκούδας (Γουβερνέτο - Χανιά)


2014-05-05


Εικόνα

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.