Τμήμα πήλινου ανάγλυφου πίνακα [Π 1199]

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΤμήμα πήλινου ανάγλυφου πίνακα [Π 1199]

Τμήμα από πήλινο, ανάγλυφο πίνακα, αποτελούμενο από δύο συνανήκοντα και συγκολλημένα θραύσματα, στα οποία εικονίζεται ο Απόλλωνας Κιθαρωδός έως το μέσον του σώματος. Ο Απόλλωνας αποδίδεται σε κατατομή, στραμμένος προς τα δεξιά, με πέπλο και μακριά κόμη δεμένη με ταινία, ενώ με το αριστερό χέρι κρατά μεγάλη κιθάρα. Το θραύσμα, το οποίο φέρει ίχνη λευκού επιχρίσματος, προέρχεται πιθανότατα από μεγάλο ανάγλυφο πίνακα με παράσταση Απόλλωνος Κιθαρωδού και Αρτέμιδος Κυνηγέτιδος, που συνοδεύονται από σκύλο και ελάφι. Πιθανόν συνανήκει με τα θραύσματα που απεικονίζουν την Άρτεμη (Π 1198, Π 1201) και το ζώο σε καλπασμό (Π 8908). Το έκθεμα προέρχεται από το σπήλαιο της Αρκουδιώτισσας στο Γουβερνέτο και χρονολογείται στο δεύτερο τέταρτο του 5ου αιώνα π.Χ. Πρόκειται για έργο αττικού εργαστηρίου και αποτελεί εισηγμένο στην Κρήτη προϊόν.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

Μικροτεχνία (EL)

Πηλός

Θραύσμα (EL)
Πήλινος πίνακας (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Πλάτος=7,3 εκ.
Ύψος= 11 εκ.

Χανιά (EL)
Σπήλαιο Αρκούδας (Γουβερνέτο - Χανιά) (EL)

5ος αι. π.Χ. (EL)

2014-05-05 (EL)

Εικόνα

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.