Τμήμα πήλινου ανάγλυφου πίνακα [Π 1201]

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα ΈργαΤμήμα πήλινου ανάγλυφου πίνακα [Π 1201]

Τμήμα πήλινου, ανάγλυφου πίνακα, στον οποίο εικονίζονται σκέλη γυναικείας μορφής σε κατατομή, στραμμένα προς τα αριστερά. Στο θραύσμα διακρίνεται ότι η μορφή είναι ενδεδυμένη με κοντό χιτώνα, νεβρίδα και ενδρομίδες, ενώ πίσω από αυτή διακρίνονται τα πίσω σκέλη ελαφιού. Το θραύσμα, το οποίο φέρει ίχνη λευκού επιχρίσματος, συνανήκει με το Π 1198 και προέρχεται πιθανότατα από μεγάλο ανάγλυφο πίνακα με παράσταση Απόλλωνος Κιθαρωδού και Αρτέμιδος Κυνηγέτιδος, που συνοδεύονται από σκύλο και ελάφι. Πιθανώς συνανήκει με τα θραύσματα που απεικονίζουν τον Απόλλωνα Κιθαρωδό (Π 1199) και το ζώο σε καλπασμό (Π 8908). Το έκθεμα προέρχεται από το σπήλαιο της Αρκουδιώτισσας στο Γουβερνέτο και χρονολογείται στο δεύτερο τέταρτο του 5ου αιώνα π.Χ. Πρόκειται για έργο αττικού εργαστηρίου και αποτελεί εισηγμένο στην Κρήτη προϊόν.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων


ΠηλόςΑρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων

Πλάτος = 6 εκ.
Ύψος= 5,5 εκ.

Χανιά
Σπήλαιο Αρκούδας (Γουβερνέτο - Χανιά)


2014-05-06


Εικόνα

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.