δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΑρύταινα [Π 1314]

Αρύταινα, με βαθύ ημισφαιρικό σώμα, πολύ μικρή δισκοειδή βάση και ελαφρά έξω νεύον χείλος. Φέρει γραπτή διακόσμηση από καστανέρυθρη βαφή. Πλατειά ταινία διατρέχει το χείλος, εσωτερικά και εξωτερικά, και το σημείο της ένωσης των δύο άκρων των λαβών, ενώ ταινία διακρίνεται και κατά μήκος της λαβής. Στον πυθμένα διακρίνεται ολόβαφος κύκλος. Η διακοσμητική ζώνη στο σώμα του αγγείου κοσμείται από επάλληλες, πλάγιες γραμμές σε πυκνή, οριζόντια διάταξη, ενώ δύο επάλληλες, οριζόντιες, λεπτές ταινίες διατρέχουν το σώμα κάτω από τη ζώνη αυτή. Το αγγείο αποτελεί προϊόν του εργαστηρίου της Κυδωνίας, προέρχεται από ταφικό σύνολο και χρονολογείται στην Υστερομινωική ΙΙΙ Β περίοδο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

Αγγεία-Σκεύη (EL)

Αγγείο (EL)
Ταφικό αντικείμενο (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Διάμετρος= 5,9 εκ
Ύψος=8,2 εκ. .

Χανιά (EL)
Τάφοι Μαζαλή (Χανιά) (EL)

1300 π.Χ. (EL)
Υστερομινωική εποχή ΙΙΙ (Β τρίτο) (EL)
1200 π.Χ. (EL)

2014-05-08 (EL)

Εικόνα

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.