δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΥδρία [Π 2155]

Υδρία, με σφαιρικό σώμα, επίπεδη βάση, ψηλό, κυλινδρικό λαιμό, έξω νεύον χείλος με ελάχιστα διακρινόμενη πρόχυση, μία κάθετη λαβή, κυκλικής διατομής από το χείλος έως τον ώμο και δύο μικρές, οριζόντιες, κυκλικής διατομής λαβές στο σώμα. Φέρει γραπτή διακόσμηση από ανοιχτόχρωμη καστανέρυθρη λαβή. Πλατειά, κατακόρυφη κυματοειδής ταινία διατρέχει την κάθετη λαβή ενώ οριζόντιες πλατειές ταινίες διακρίνονται στο χείλος εξωτερικά, στη βάση του λαιμού καθώς και στις δύο μικρές λαβές. Στη βάση του λαιμού διακρίνεται πλαστικός δακτύλιος ενώ ολόβαφα, πλαστικά κομβία κοσμούν και τη διακοσμητική ζώνη στον ώμο του αγγείου, εναλλασσόμενα με επάλληλες, κυματοειδείς, οριζόντιες γραμμές. Το αγγείο χρονολογείται στην Υστερομινωική ΙΙΙ Β περίοδο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

Αγγεία-Σκεύη (EL)

Αγγείο (EL)
Υδρία (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Διάμετρος σώματος= 16 εκ.
Ύψος= 20,2 εκ.

Χανιά (EL)
Σπήλαιο Περιβολίων (Χανιά) (EL)

Υστερομινωική εποχή ΙΙΙ (Β τρίτο) (EL)

2014-05-09 (EL)

Εικόνα

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.