Kάλαθος [Π 8391]
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
Ο σύνδεσμος στην καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο δεν είναι διαθέσιμος προσωρινά λόγω τεχνικών εργασιών στον ιστότοπο του φορέα*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
CC_BY_NC_ND



Kάλαθος [Π 8391]

Κάλαθος, με βαθύ κυλινδρικό σώμα, επίπεδη βάση, έντονα έξω νεύον, σχεδόν οριζόντιο χείλος και δύο οριζόντιες, υπερυψωμένες, ταινιωτές λαβές. Φέρει εγχάρακτη διακόσμηση από τρεις επάλληλες ομάδες από λεπτές, οριζόντιες ταινίες, κάτω από το χείλος, στο μέσο του αγγείου και στη βάση ενώ δύο οριζόντιες επάλληλες γραμμές διακρίνονται και εσωτερικά αμέσως κάτω από το χείλος. Φέρει, επίσης, γραπτή διακόσμηση από πορτοκαλέρυθρη βαφή. Στο σώμα διακρίνονται επάλληλες, πλατειές ταινίες μεταξύ των οποίων διαμορφώνονται τρεις διακοσμητικές ζώνες, στην ανώτερη εκ των οποίων διακρίνεται σειρά από αγκιστροειδή, ενάλληλα γραμμίδια, στη μεσαία σειρά από συνεχείς σπείρες και στην κατώτερη σειρά από παχειές, τεθλασμένες, Ν-σχημες γραμμές. Το αγγείο χρονολογείται στο Β΄ μισό της Υστερομινωικής Ι περιόδου.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων
Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)


Πηλός

Καστέλι (Χανιά)
Χανιά
Πλατεία Αγ. Αικατερίνης (Καστέλι - Χανιά)

Διάμετρος χείλους= 16,6 εκ.
Ύψος= 21 εκ.

Υστερομινωική εποχή Ι (Β μισό)
Υστερομινωική εποχή Ι (Β μισό) (EL)

2014-05-09
2014-05-09 (EL)




Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Εικόνα

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11412/p_8391_2d



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.