Ευρύστομη πρόχους [Π 4880]

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΕυρύστομη πρόχους [Π 4880]

Ευρύστομη πρόχους, με σφαιρικό – απιόσχημο σώμα, ελαφρά κοίλη βάση, ευρύ, κυλινδρικό λαιμό, έντονα έξω νεύον χείλος και λαβή, ελλειπτικής διατομής, από το χείλος έως τον ώμο. Ο λαιμός είναι ολόβαφος όπως και το χείλος, εσωτερικά και εξωτερικά, και η λαβή. Στη βάση του λαιμού διακρίνεται πλαστικός δακτύλιος. Στη διακοσμητική ζώνη στον ώμο του αγγείου που ορίζεται από οριζόντιες ταινίες διακρίνονται σχηματοποιημένα αποδιδόμενα κύματα στραμμένα προς τα δεξιά, πληρωμένα εσωτερικά με μικρές στιγμές. Ομάδες επάλληλων, οριζόντιων ταινιών διακρίνονται στο κατώτερο τμήμα του σώματος και κοντά στη βάση, το κοίλο κάτω τμήμα της οποίας διατρέχει κυκλική ταινία. Το αγγείο, ιδιαίτερα επιμελημένης κατασκευής, αποτελεί προϊόν τοπικού εργαστηρίου και χρονολογείται στην Υστερομινωική Ι περιόδο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Αγγεία-Σκεύη (EL)

Αγγείο (EL)
Πρόχους (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Πλάτος= 10,7 εκ.
Ύψος= 12,7 εκ.

Χανιά (EL)
Καστέλι (Χανιά) (EL)
Πλατεία Αγ. Αικατερίνης (Καστέλι - Χανιά) (EL)

1500 π.Χ. (EL)
Υστερομινωική εποχή Ι (EL)
1450 π.Χ. (EL)

2014-05-13 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.