Αμφοροειδής κρατήρας με πόδι [Π 1247]

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΑμφοροειδής κρατήρας με πόδι [Π 1247]

Αμφοροειδής κρατήρας με κωνικό, κοίλο εσωτερικά πόδι, βαθύ σώμα, ευρύ, χαμηλό, κυλινδρικό λαιμό, έξω νεύον χείλος με αποστρογγυλεμένο περιχείλωμα και δύο κάθετες, ταινιωτές λαβές με κοίλανση στην εξωτερική τους επιφάνεια. Κοσμείται με γραπτή διακόσμηση από μελανοκάστανο χρώμα, κατά τόπους απολεπισμένη. Το σώμα, το λαιμό και το χείλος περιτρέχουν γραπτές ταινίες, ενώ στη ζώνη των λαβών αναπτύσσεται επίμηκες διάχωρο, το οποίο πληρούται με οριζόντια αλυσίδα ρόμβων, που εσωκλείουν δικτυωτό διακοσμητικό θέμα. Την επιφάνεια των λαβών κοσμεί ρομβοειδές δικτυωτό διακοσμητικό θέμα, που απολήγει σε κάθετες, λεπτές ταινίες. Το αγγείο προέρχεται από ταφικό μνημείο στο Μόδι Χανίων και χρονολογείται στην Πρωτογεωμετρική περίοδο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Αγγεία-Σκεύη (EL)

Πηλός

Αγγείο (EL)
Ταφικό αντικείμενο (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Ύψος= 22 εκ.

Μόδι (Κυδωνία) (EL)

Πρωτογεωμετρική εποχή (EL)
1050 π.Χ. (EL)
900 π.Χ. (EL)

2014-05-14 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.