δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΚάλπη [Π 1285]

Τεφροδόχος κάλπη με επίπεδη βάση, ωοειδές σώμα, ψηλό, κυλινδρικό λαιμό και δύο οριζόντιες, υπερυψωμένες, κυκλικής διατομής λαβές. Κοσμείται με γραπτή διακόσμηση από μελανοκάστανο χρώμα, που κατά τόπους έχει απολεπισθεί. Ταινίες περιτρέχουν το σώμα και το λαιμό, ενώ επίμηκες διάχωρο αναπτύσσεται στη ζώνη των λαβών και διαιρείται σε τρεις μετόπες, που εναλλάσσονται με τρία στενά πλαίσια. Τις μετόπες κοσμούν σχηματοποιημένοι διπλοί πελέκεις με στυλεό, ενώ τα στενότερα πλαίσια πληρούν κάθετες αλυσίδες ρόμβων με δικτυωτό διακοσμητικό θέμα. Το αγγείο προέρχεται από ταφικό μνημείο στο Μόδι Χανίων και χρονολογείται στην Πρωτογεωμετρική περίοδο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Αγγεία-Σκεύη (EL)

Πηλός

Αγγείο (EL)
Ταφικό αντικείμενο (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Πλάτος=38 εκ.
Ύψος = 34,5 εκ.

Χανιά (EL)
Μόδι (Κυδωνία) (EL)

Πρωτογεωμετρική εποχή (EL)
1050 π.Χ. (EL)
900 π.Χ. (EL)

2014-05-15 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.