δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΚρατηρίσκος [Π 1243]

Δίωτος κρατηρίσκος, με ψηλό, κωνικό και κοίλο εσωτερικά πόδι, βαθύ κωδωνόσχημο σώμα, στρογγυλεμένο έξω νεύον χείλος και δύο κάθετες, ελλειπτικής διατομής λαβές, με έντονη κοίλανση στην εξωτερική τους επιφάνεια. Φέρει γραπτή διακόσμηση από μελανοκάστανο χρώμα, κατά τόπους απολεπισμένο. Εσωτερικά φέρει περιθέουσες ταινίες, ενώ ο πυθένας είναι ολόβαφος. Το μέσον του σώματος και το λαιμό κοσμούν ταινίες, ενώ κάθετες γραμμές διατρέχουν τις λαβές. Στη ζώνη των λαβών αναπτύσσεται επίμηκες διάχωρο, το οποίο πληρούται με αντιθετικά τρίγωνα. Το έκθεμα προέρχεται από ταφικό μνημείο στο Μόδι Χανίων και χρονολογείται στην Πρωτογεωμετρική περίοδο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Αγγεία-Σκεύη (EL)

Πηλός

Αγγείο (EL)
Ταφικό αντικείμενο (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Ύψος= 9,4 εκ.

Χανιά (EL)
Μόδι (Κυδωνία) (EL)

Πρωτογεωμετρική εποχή (EL)
1050 π.Χ. (EL)
900 π.Χ. (EL)

2014-05-15 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.