δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΟινοχόη [Π 1234]

Οινοχόη, με σφαιρικό, ελαφρά πεπιεσμένο σώμα, επίπεδη βάση, κυλινδρικό λαιμό, έξω νεύον, αποστρογγυλεμμένο χείλος με πολύ έντονη πρόχυση, και μια κάθετη ταινιωτή λαβή με έντονη κοίλανση στην εξωτερική πλευρά. Φέρει γραπτή διακόσμηση από μελανή βαφή. Τις άκρες της λαβής διατρέχουν επιμήκεις, κατακόρυφες λεπτές γραμμές που συνεχίζουν και στο σώμα, ενώ τρεις οριζόντιες, επάλληλες ταινίες διατρέχουν το λαιμό. Στη διακοσμητική ζώνη στο ανώτερο τμήμα του σώματος, η οποία ορίζεται στο κατώτερο τμήμα της από επάλληλες ταινίες, απεικονίζονται σε οριζόντια διάταξη ζεύγη ενάλληλων γωνιών, στο εσωτερικό των οποίο διακρίνεται διαγραμμισμένος ρόμβος. Το αγγείο προέρχεται από ταφικό σύνολο και χρονολογείται στην Πρωτογεωμετρική περίοδο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Αγγεία-Σκεύη (EL)

Πηλός

Οινοχόη (EL)
Ταφικό αντικείμενο (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Ύψος= 10,3 εκ.

Χανιά (EL)
Μόδι (Κυδωνία) (EL)

Πρωτογεωμετρική εποχή (EL)
1050 π.Χ. (EL)
900 π.Χ. (EL)

2014-05-15 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.