δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΘήλαστρο [Π 4625]

Θήλαστρο με ωοειδές σώμα, δισκοειδή βάση, ελαφρά έξω νεύον χείλος, μακριά, σωληνωτή προχοή και καλαθόσχημη, ταινιωτή λαβή με έντονη κοίλανση στην εξωτερική της επιφάνεια. Το αγγείο φέρει γραπτή διακόσμηση από καστανομέλανη, στιλπνή βαφή. Επάλληλες, οριζόντιες γραμμές κοσμούν τη λαβή, ενώ κάθετες το άνω τμήμα της σωληνωτής προχοής. Πλατειά ταινία διατρέχει εξωτερικά το χείλος, το λαιμό, τον ώμο και το μέσο του σώματος, ενώ το κάτω τμήμα, η βάση και το εσωτερικό του αγγείου είναι άβαφα. Στη ζώνη της σωληνωτής προχοής υπάρχει διάχωρο που φέρει τεθλασμένη με διπλό περίγραμμα, το οποίο εσωκλείει δικτυωτό διακοσμητικό θέμα. Το αγγείο προέρχεται από τάφο στις Βούβες Κισάμου και χρονολογείται στη Γεωμετρική περίοδο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Αγγεία-Σκεύη (EL)

Αγγείο (EL)
Ταφικό αντικείμενο (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Ύψος= 15 εκ.
Διάμετρος βάσης= 4,7 εκ.

Χανιά (EL)
Βούβες (Κίσσαμος) (EL)

800 π.Χ. (EL)
Γεωμετρική εποχή (EL)
700 π.Χ. (EL)

2014-05-15 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.