δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΘήλαστρο [Π 4646]

Θήλαστρο, με ωοειδές σώμα, δισκοειδή βάση, ελαφρά έξω νεύον χείλος, σωληνωτή προχοή με έντονη πρόχυση και μια καλαθόσχημη, ταινιωτή λαβή με έντονη κοίλανση στην εξωτερική επιφάνεια της. Επάλληλες, οριζόντιες γραμμές κοσμούν τη λαβή ενώ πλατειά ταινία διατρέχει εξωτερικά το χείλος και το ανώτερο τμήμα του σώματος. Στη μέση του αγγείου διακρίνεται πολύ πλατειά ταινία και κάτω από αυτή δύο επάλληλες, λεπτές ταινίες. Διακόσμηση από γραπτές ταινίες διακρίνεται και στην προχοή. Στη διακοσμητική ζώνη στον ώμο του αγγείου διακρίνονται σε οριζόντια διάταξη ενάλληλες γωνίες, πληρωμένες εσωτερικά από ρόμβους κοσμημένους με χιαστί γραμμές. Το αγγείο προέρχεται από τάφο στις Βούβες Κισσάμου και χρονολογείται στη Γεωμετρική περίοδο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Αγγεία-Σκεύη (EL)

Αγγείο (EL)
Ταφικό αντικείμενο (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Διάμετρος βάσης=7,5 εκ.
Ύψος= 21 εκ.

Βούβες (Κίσσαμος) (EL)

800 π.Χ. (EL)
Γεωμετρική εποχή (EL)
700 π.Χ. (EL)

2014-05-16 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.