Αμφοροειδής κρατήρας [Π 4058]

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΑμφοροειδής κρατήρας [Π 4058]

Αμφοροειδής κρατήρας με ωοειδές σώμα, επίπεδη βάση, ελαφρά έξω νεύον, αποστρογγυλεμμένο χείλος και δύο διπλές, κάθετες, ελλειπτικής διατομής λαβές από το χείλος έως το ανώτερο τμήμα του σώματος. Στο τελείωμα των διπλών λαβών, στην ένωση με το σώμα, υπάρχουν εμπίεστα αποτυπώματα δακτύλων. Πλατειά, γραπτή ταινία διατρέχει το χείλος εξωτερικά ενώ επάλληλες, γραπτές ταινίες, πλατειές και λεπτές, κοσμούν το κατώτερο τμήμα του σώματος. Στις δύο πλευρές, στο ανώτερο τμήμα του σώματος μεταξύ των λαβών, απεικονίζονται τρίγλυφα στις άκρες και μετώπη στο μέσο, κοσμημένη με γεωμετρικά μοτίβα, και κάτω από αυτή ενάλληλες γωνίες σε οριζόντια παράταξη. Το αγγείο χρονολογείται στη Γεωμετρική περίοδο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Αγγεία-Σκεύη (EL)

Αγγείο (EL)
Ταφικό αντικείμενο (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Διάμετρος χείλους = 25,5 εκ.
Ύψος= 31 εκ.

Χανιά (EL)
Γαβαλομούρι (Κίσσαμος - Χανιά) (EL)

Γεωμετρική εποχή (EL)
700 π.Χ. (EL)
1050 π.Χ. (EL)

2014-05-16 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.