Πήλινο ειδώλιο νεαρού αγοριού [Π 5720]

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΠήλινο ειδώλιο νεαρού αγοριού [Π 5720]

Πήλινο ειδώλιο νεαρού αγοριού, κατασκευασμένο από μήτρα. Η μορφή εικονίζεται όρθια επάνω σε ημικυκλική βάση, με τα χέρια στην κοιλιά, κρατώντας στο δεξί χέρι τσαμπί σταφύλι, στο οποίο διακρίνονται ίχνη γαλάζιου χρώματος. Φέρει κοντό χιτώνα που καλύπτει τμήμα των χεριών και τους μηρούς, ενώ τα μαλλιά του αποδίδονται κοντά και σγουρά. Στην αδιαμόρφωτη πίσω πλευρά διακρίνεται ορθογώνιο, επίμηκες άνοιγμα στην πλάτη για τον εξαερισμό του ειδωλίου κατά την όπτηση. Το ειδώλιο, που χρονολογείται στην ελληνιστική περίοδο, προέρχεται από οικογενειακό, υπόγειο, τάφο με λαξευτούς θαλάμους (loculus), o οποίος ανασκάφηκε στο νεκροταφείο της αρχαίας Κυδωνίας και αποτελεί προϊόν τοπικού εργαστηρίου.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Ειδώλια (EL)

Ειδώλιο (EL)
Ταφικό αντικείμενο (EL)
Τάφος (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Υ= 13,7 εκ.
Πχ.= 4,4 εκ.
Πλ.= 5,4 εκ.

Χανιά (EL)
Νεκροταφείο αρχαίας Κυδωνίας (EL)

Αρχές 3ου αι. π.Χ. (EL)
Τέλη 4ου αι. π.Χ. (EL)
Ελληνιστική εποχή (EL)

2014-05-16 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.