Ερυθρόμορφη υδρία [Π 8888]

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΕρυθρόμορφη υδρία [Π 8888]

Ερυθρόμορφη υδρία -συμπληρωμένη κατά τόπους- με ωοειδές σώμα, ελαφρά πεπιεσμένο στον ώμο, δισκοειδή, διακρινόμενη βάση, ψηλό, με κοίλα τοιχώματα λαιμό, πλατύ, οριζόντιο χείλος, μία κάθετη, ελλειπτικής διατομής λαβή και δύο οριζόντιες, ελλειπτικής διατομής, υπερυψωμένες λαβές. Στην παράσταση του σώματος εικονίζεται σκηνή από γυναικωνίτη με τρεις όρθιες, γυναικείες μορφές, ενδεδυμένες με χιτώνα και ιμάτιο. Η μορφή στο κέντρο της παράστασης κρατά κιβωτίδιο και διακοσμημένες ταινίες, ενώ πίσω της υπάρχει ένα μεγάλου μεγέθους αλάβαστρο. Το αγγείο προέρχεται από αποθέτη υπαίθριου ιερού, πιθανόν αφιερωμένο στη θεά Δήμητρα και Κόρη, στο Κάστελο Βρυσών και χρονολογείται στο τέλος του 5ου αι. π.Χ./ πρώτο μισό του 4ου αι. π.Χ.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Αγγεία-Σκεύη (EL)

Αγγείο (EL)
Υδρία (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Ύψος: 16,8εκ.

Χανιά (EL)
Κάστελος (Βρύσες) (EL)

Τέλη 5ου αι. π.Χ. (EL)
4ος αι. π.Χ. (Α μισό) (EL)

2014-05-19 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.