δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΔιάδημα [Μ 30]

Χρυσό διάδημα κατασκευασμένο από λεπτό επίμηκες έλασμα με αποστρογγυλευμένα άκρα που φέρουν από μία οπή για στερέωση. Στο μέσον πλαταίνει και φέρει έκτυπο κεφάλι Μέδουσας κατενώπιον (γοργόνειο). Τέσσερα ζεύγη λογχοειδών φύλλων, πιθανότατα ελιάς, είναι λοξά τοποθετημένα και με αντιθετική φορά. Στερεώνονται με χρυσό σύρμα ανά ζεύγη, αριστερά και δεξιά του προσωπείου. Στη ράχη των φύλλων διαγράφεται νεύρωση με διπλό χάραγμα. Η απόδοση τους είναι εξαιρετικά σχηματοποιημένη. Μεγάλος αριθμός χρυσών ταινιών βρίσκονται σε τάφους ως κόσμημα της κεφαλής του νεκρού. Πιθανώς χρονολογείται στην εποχή των ρωμαϊκών αυτοκρατορικών χρόνων (1ος-2ος αιώνας μ.Χ.).

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

Κοσμήματα-Σφραγιδόλιθοι (EL)

Συλλογή Μητσοτάκη (EL)
Κόσμημα (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Μήκος= 29,5 εκ.
Μεγ. πλ.= 1,2 εκ.

1 π.Χ. (EL)
199 π.Χ. (EL)

2014-05-29 (EL)

Εικόνα

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.