Τρίωτος αμφορίσκος [Π 8275]

Τρίωτος αμφορίσκος [Π 8275]
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
CC_BY_NC_NDΤρίωτος αμφορίσκος [Π 8275]

Τρίωτος αμφορίσκος με κωνικό-σφαιρικό σώμα, ελαφρά προεξέχουσα, επίπεδη βάση, ευρύ κυλινδρικό λαιμό, έξω νεύον χείλος και τρεις οριζόντιες, υπερυψωμένες, λαβές, ελλειπτικής διατομής στον ώμο. Το αγγείο κοσμείται από καστανή, ανομοιογενή βαφή. Τη βάση, το λαιμό και το χείλος περιτρέχουν πλατιές ταινίες, ενώ οι ράχες των λαβών φέρουν πυκνές, κάθετες γραμμές σε οριζόντια διάταξη. Το σώμα και τον ώμο κοσμούν ομάδες οριζόντιων, παράλληλων ταινιών, οι οποίες στο ανώτερο τμήμα του σώματος και στον ώμο πλαισιώνουν ζώνες με γραπτό φυτικό διάκοσμο, συνιστάμενο από σχηματοποιημένα άνθη ίριδος σε πυκνή, οριζόντια διάταξη. Το έκθεμα χρονολογείται στη Υστερομινωική Ι Β περίοδο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων
Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)


Πηλός

Υστερομινωική εποχή Ι (Β μισό)
Υστερομινωική εποχή Ι (Β μισό) (EL)

2014-06-12
2014-06-12 (EL)
Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων
Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11412/p_8275_3d*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.