Αλάβαστρο [Π 5787]
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
CC_BY_NC_NDΑλάβαστρο [Π 5787]

Πήλινο αλάβαστρο με επίπεδη βάση, σφαιρικό-ωοειδές σώμα, ψηλό, κυλινδρικό λαιμό, ελαφρά έξω νεύον χείλος και τέσσερις, αντιδιαμετρικά τοποθετημένες οριζόντιες, υπερυψωμένες, ελλειπτικής διατομής λαβές. Το αγγείο φέρει διακόσμηση από καστανέρυθρη βαφή. Τη βάση περιτρέχει πλατιά ταινία, που πλαισιώνεται από άλλη λεπτότερη, ενώ το στόμιο και ο λαιμός είναι ολόβαφα. Τέσσερις ομάδες παράλληλων, οριζόντιων ταινιών κοσμούν το σώμα, ενώ οι ράχες των λαβών φέρουν διακόσμηση από πυκνές, λοξές γραμμές. Στον ώμο του αγγείου, ανάμεσα στις λαβές, αναπτύσσεται πλατιά ζώνη με σχηματοποιημένα άνθη ίριδος σε πυκνή, οριζόντια διάταξη. Κάτω από τις λαβές, το σώμα διατρέχει μία ακόμη ζώνη, η οποία φέρει σχηματοποιημένο σπειροειδές κόσμημα. Το αγγείο, το οποίο περιείχε απανθρακωμένες ελιές, αποτελεί προϊόν τοπικού εργαστηρίου και χρονολογείται στη Υστερομινωική Ι Β περίοδο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων
Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)


Πηλός

Ύψος= 19 εκ. (Υ=22,9 εκ. μαζί με το πώμα)
Διάμετρος σώματος = 17,2 εκ.
Διάμετρος βάσης= 11, 8 εκ.

Υστερομινωική εποχή Ι (Β μισό)
Υστερομινωική εποχή Ι (Β μισό) (EL)

2014-06-12
2014-06-12 (EL)
Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων
Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11412/p_5787_3d*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.