Σύμπλεγμα ανδρικών γονατιστών μορφών [Κ 160]

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΣύμπλεγμα ανδρικών γονατιστών μορφών [Κ 160]

Σύμπλεγμα δύο ανδρικών ειδωλίων πάνω σε κιονίσκο, κατασκευασμένο από δόντι ιπποπόταμου. Οι μορφές εικονίζονται κατενώπιον από το κεφάλι μέχρι το μέσο του κορμού και σε κατατομή τα πόδια τους. Αποδίδονται σε στάση εναγκαλισμού, ενώ με τα ελεύθερα, λυγισμένα χέρια ακουμπούν στα στήθη τους. Τα χαρακτηριστικά των προσώπων αποδίδονται με σαφήνεια: αμυγδαλόσχημα μάτια, λεπτή μύτη, μικρό στόμα. Στο πίσω μέρος των κεφαλών φέρουν διαμπερή οπή (ανάρτησης;). Ο κιονίσκος, πάνω στον οποίο στηρίζονται οι μορφές, παρουσιάζει σταδιακή μείωση προς τη βάση. Το σύμπλεγμα, το οποίο πιθανόν χρησιμοποιούταν ως περίαπτο, προέρχεται από θολωτό τάφο στη Φυλακή Αποκορώνου και χρονολογείται στην ΥΜ ΙΙΙΒ περίοδο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Μικροτεχνία (EL)

Ελεφαντόδοντο

Ταφικό αντικείμενο (EL)
Μικροτεχνία (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Πλάτος = 3,5 εκ.
Ύψος = 6,4 εκ.

Φυλακή (Αποκορώνος) (EL)

1350 π.Χ. (EL)
1300 π.Χ. (EL)
Υστερομινωική εποχή (EL)

2014-06-12 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.