δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΘήλαστρο [Π 6338]

Θήλαστρο, με σφαιρικό σώμα, επίπεδη βάση, ευρύ, κυλινδρικό λαιμό, ελαφρά έξω νεύον, αποστρογγυλεμμένο χείλος, καλαθόσχημη, ταινιωτή λαβή και σωληνωτή, υπερυψωμένη προχοή. Φέρει γραπτή διακόσμηση από σκουρωπή, καστανέρυθρη βαφή. Πλατειές, οριζόντιες ταινίες διατρέχουν το χείλος, εσωτερικά και εξωτερικά, τη βάση του λαιμού και τη βάση του αγγείου. Οριζόντια κυματοειδής γραμμή κοσμεί το μέσο του λαιμού ενώ θηλιά τυλίγει τη βάση της προχοής, το σώμα και το χείλος, το οποίο διατρέχουν τρεις επάλληλες ταινίες. Τις άκρες της λαβής κοσμούν εξωτερικά ταινίες μεταξύ των οποίων διακρίνονται δύο ομάδες από επάλληλες, κατακόρυφες, γραμμές. Στο μέσο του σώματος διακρίνονται δύο επάλληλες, πλατειές ταινίες και εσωτερικά τους ομάδα δύο λεπτών, επάλληλων ταινιών. Η διακοσμητική ζώνη που δημιουργείται στον ώμο του αγγείου κοσμείται από σειρά τριγώνων σε οριζόντια διάταξη, εσωτερικά των οποίων, στη μία κορυφή, και εξωτερικά, διακρίνονται ενάλληλες γωνίες. Το αγγείο προέρχεται από ταφικό σύνολο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Αγγεία-Σκεύη (EL)

Αγγείο (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Πλάτος = 13 εκ.
Ύψος = 18 εκ.

Νεκροταφείο (Χανιά) (EL)

1300 π.Χ. (EL)
1200 π.Χ. (EL)
Υστερομινωική εποχή (EL)

2014-06-12 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.