δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΥδρία [Π 6337]

Υδρία, με σφαιρικό, ελαφρά πεπιεσμένο σώμα, μικρή, επίπεδη βάση, ευρύ, κυλινδρικό λαιμό, χείλος ελαφρά έξω νεύον με μικρή προχοή, μία κάθετη, ταινιωτή λαβή από το χείλος έως τον ώμο και δύο μικρές, οριζόντιες, υπερυψωμένες λαβές, ελλειπτικής διατομής, προσαρτημένες στον ώμο του αγγείου. Φέρει γραπτή διακόσμηση από σκουρωπή, καστανέρυθρη βαφή. Στη βάση του αγγείου διακρίνεται πλατειά ταινία, στο μέσο του τρεις επάλληλες ταινίες ενώ ταινία κοσμεί και τη βάση του λαιμού. Το χείλος είναι ολόβαφο, εσωτερικά και εξωτερικά, θηλιές τυλίγουν τη βάση των λαβών που ενώνονται με την ταινία στη βάση του λαιμού ενώ ταινίες διατρέχουν τις άκρες των λαβών εξωτερικά. Πλατειά, οριζόντια, κυματοειδής γραμμή κοσμεί το μέσο του λαιμού ενώ ο ώμος του αγγείου κοσμείται από ρόμβους σε οριζόντια διάταξη, πληρωμένους με ενάλληλες γωνίες, και κρεμάμενα, δικάμπυλα, ομόκεντρα τόξα.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Αγγεία-Σκεύη (EL)

Αγγείο (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Ύψος = 18 εκ.
Πλάτος = 15 εκ.

Νεκροταφείο (Χανιά) (EL)

1300 π.Χ. (EL)
1200 π.Χ. (EL)
Υστερομινωική εποχή (EL)

2014-06-12 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.