Μυκηναϊκός ψευδόστομος αμφορίσκος [Π 1458]

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΜυκηναϊκός ψευδόστομος αμφορίσκος [Π 1458]

Μυκηναϊκός εισηγμένος, ψευδόστομος, αμφορίσκος με σφαιρικό σώμα. Στον ώμο του αγγείου διακρίνεται σωληνωτό στόμιο με έντονα έξω νεύον χείλος και ψευδές στόμιο, εκατέρωθεν του οποίου υπάρχουν δύο κάθετες, ελλειπτικής διατομής λαβές. Το αγγείο φέρει γραπτή διακόσμηση καστανέρυθρης βαφής. Το ψευδοστόμιο κοσμείται με ομόκεντρους κύκλους, ενώ θηλιές τυλίγουν τη γέννεση των λαβών και των στομίων. Ο ώμος κοσμείται με πυκνό, φυλλοειδές κόσμημα και στιγμές, ενώ το σώμα του αγγείου κοσμούν οριζόντιες, πλατιές ταινίες και πυκνές, οριζόντιες γραμμές, εναλλάξ. Κάτω από τις λαβές, μεταξύ πλατιάς ταινίας και γραμμής, αναπτύσσεται μικρού πλάτους ζώνη με μονό φυλλοειδές μοτίβο. Το αγγείο προέρχεται από τάφο της πόλης των Χανίων και χρονολογείται στην Υστερομινωική ΙΙΙ Α1/Α2 περίοδο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Αγγεία-Σκεύη (EL)

Αγγείο (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Ύψος = 10,8 εκ.

Νεκροταφείο (Χανιά) (EL)

1300 π.Χ. (EL)
Υστερομινωική εποχή (EL)
1400 π.Χ. (EL)

2014-06-12 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.