Τρίωτος πιθαμφορίσκος [Π 9205]

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΤρίωτος πιθαμφορίσκος [Π 9205]

Τρίωτος πιθαμφορίσκος, με απιόσχημο σώμα, ελαφρά προεξέχουσα, επίπεδη βάση, ευρύ κυλινδρικό λαιμό, επίπεδο, έξω νεύον χείλος και τρεις μικρές κάθετες, ταινιωτές λαβές στον ώμο. Φέρει γραπτή διακόσμηση από ανοιχτόχρωμη, καστανέρυθρη βαφή. Το μεγαλύτερο μέρος του σώματος κοσμείται από πλατειές οριζόντιες ταινίες εναλλασσόμενες με ομάδες των τριών λεπτών, επάλληλων ταινιών. Το περιχείλωμα είναι ολόβαφο, όπως και ο λαιμός, ενώ τις λαβές τυλίγουν θηλιές και τα άκρα τους εξωτερικά διατρέχουν ταινίες. Στον ώμο του αγγείου, αμέσως κάτω από το λαιμό και μεταξύ των λαβών διακρίνεται οριζόντια ταινία από σειρά σιγμοειδών γραμμών και κάτω από αυτή ομάδα τριών κρεμάμενων, ομόκεντρων ημικυκλίων εναλλασσόμενων με ομάδα τριών ενάλληλων γωνιών. Το αγγείο προέρχεται από ταφικό σύνολο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Αγγεία-Σκεύη (EL)

Αγγείο (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Διάμετρος χείλους = 10,5 εκ.
Ύψος = 18,5 εκ.

Νεκροταφείο (Χανιά) (EL)

1200 π.Χ. (EL)
Υστερομινωική εποχή (EL)
1420 π.Χ. (EL)

2014-06-12 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.