Πήλινο, γυναικείο ειδώλιο [Π 1312]

Πήλινο, γυναικείο ειδώλιο [Π 1312]
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
Ο σύνδεσμος στην καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο δεν είναι διαθέσιμος προσωρινά λόγω τεχνικών εργασιών στον ιστότοπο του φορέα*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
CC_BY_NC_NDΠήλινο, γυναικείο ειδώλιο [Π 1312]

Πήλινο, γυναικείο ειδώλιο με τα χέρια τοποθετημένα επάνω στο στήθος. Το άνω τμήμα του σώματος είναι συμπαγές ενώ το κάτω κωδωνόσχημο και κοίλο εσωτερικά. Η μορφή φέρει κόμμωση τύπου λοφίου, με τα μαλλιά να υποδηλώνονται με γραπτές, επιμήκεις, κατακόρυφες ταινίες. Πλαστικά αποδίδονται η μύτη και τα μάτια, που είναι ολόβαφα, ενώ γραπτά υποδηλώνονται τα φρύδια και το στόμα. Η ένδυση, που πιθανόν να υποδηλώνει ότι η μορφή φέρει ποδήρη χιτώνα, αποδίδεται με γραπτές, επιμήκεις, κατακόρυφες ταινίες τόσο στο πρόσθιο τμήμα του σώματος όσο και στην πίσω πλευρά καθώς και στα πλάγια, και με δύο οριζόντιες ταινίες στο ύψος των ώμων και των χεριών, στα οποία διακρίνονται γραπτοί, ολόβαφοι κύκλοι. Το ειδώλιο προέρχεται από ταφικό σύνολο στο οποίο είχε εναποτεθεί ως κτέρισμα.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων
Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)


Πηλός

Νεκροταφείο (Χανιά)

Ύψος = 12,7 εκ.
Πλάτος = 6,6 εκ.

1100 π.Χ.
1100 π.Χ. (EL)
Υστερομινωική εποχή
Υστερομινωική εποχή (EL)
1400 π.Χ.
1400 π.Χ. (EL)

2014-06-12
2014-06-12 (EL)
Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11412/p_1312_3d*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.