Καδόσχημο σκεύος Μ 115]

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΚαδόσχημο σκεύος Μ 115]

Χάλκινο καδόσχημο αγγείο διατηρούμενο σχεδόν ακέραιο με λίγες διαβρώσεις στην επιφάνεια του και σκουρόχρωμη πρασινωπή πάτινα κατά τόπους. Το χείλος έχει καμπύλη απόληξη και είναι ενισχυμένο εσωτερικά και εξωτερικά με πλατειά προχοή το τελείωμα της οποίας δεν σώζεται. Το σώμα έχει κυρτά τοιχώματα μειούμενα προς τη βάση, η οποία είναι ελαφρά διακριτή από το σώμα, επίπεδη εσωτερικά και κοίλη εξωτερικά. Στο ανώτερο τμήμα του σώματος έχουν προσαρτηθεί με ηλίσκους δύο οριζόντιες, κυκλικής διατομής λαβές με κατακόρυφο, επίμηκες στέλεχος με αποστρογγυλεμμένη απόληξη στη μέση τους. Πρόκειται για ταφικό εύρημα, που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά υγρών. Παρόμοιο αγγείο, χρονολογημένο στην ίδια περίοδο, έχει βρεθεί σε τάφο στην Ασίνη της Αργολίδας.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Αγγεία-Σκεύη (EL)

Αγγείο (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

'Υψος = 15 εκ.
Διάμετρος χείλους = 20 εκ.

Νεκροταφείο (Χανιά) (EL)

1300 π.Χ. (EL)
1200 π.Χ. (EL)
Υστερομινωική εποχή (EL)

2014-06-12 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.