δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΘήλαστρο [Π 1462]

Θήλαστρο, με σφαιρικό σώμα, επίπεδη, ελαφρά διακρινόμενη βάση, ευρύ, κυλινδρικό λαιμό, ελαφρά έξω νεύον χείλος, αποστρογγυλεμμένο, καλαθόσχημη λαβή, ελλειπτικής διατομής, και σωληνωτή, υπερυψωμένη προχοή. Φέρει γραπτή διακόσμηση από σκουρωπή καστανέρυθρη βαφή. Πλατειές, οριζόντιες ταινίες διατρέχουν το χείλος, τη βάση του λαιμού και τη βάση του αγγείου ενώ στο μέσο του σώματος κάτω από την προχοή διακρίνονται τρεις οριζόντιες, επάλληλες ταινίες. Θηλιά τυλίγει τη βάση της προχοής, την οποία διατρέχουν τρεις κατακόρυφες ταινίες που απολήγουν στο ανώτερο, ολόβαφο τμήμα της. Η λαβή κοσμείται από ολόβαφες κηλίδες, σφαιρικού πεπιεσμένου σχήματος. Στον ώμο του αγγείου διακρίνεται σειρά από ομάδες τριών κρεμάμενων, τρικάμπυλων, ομόκεντρων τόξων.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Αγγεία-Σκεύη (EL)

Αγγείο (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Ύψος = 13,1 εκ.
Διάμετρος = 7,8 εκ.

Νεκροταφείο (Χανιά) (EL)

1200 π.Χ. (EL)
Υστερομινωική εποχή (EL)
1400 π.Χ. (EL)

2014-06-12 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.