δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΚάλαθος [Π 2304]

Κάλαθος, με αποκλίνοντα τοιχώματα, επίπεδη, ελαφρά προεξέχουσα βάση, χείλος επίπεδο, αποστρογγυλεμμένο, κάθετη, διπλή λαβή, τα άκρα της οποίας στο χείλος απολήγουν σε μικρές, τριγωνικής όψης αποφύσεις, με μικρό, άωτο κύπελλο δίπλα της. Φέρει γραπτή διακόσμηση από καστανέρυθρη βαφή. Το περιχείλωμα και τη λαβή διατρέχουν σειρά από ομάδες μικρών, κατακόρυφων, παράλληλων γραμμών ενώ οριζόντιες ταινίες κοσμούν το κατώτερο τμήμα και εξωτερικά το χείλος του μικρού κυπέλλου. Πλατειές ταινίες διατρέχουν το χείλος, εσωτερικά και εξωτερικά, ενώ ολόβαφες είναι οι αποφύσεις των λαβών. Επάλληλες, οριζόντιες ταινίες διακρίνονται στο κατώτερο τμήμα του σώματος και πλατεία ταινία στη βάση του αγγείου, ενώ δύο οριζόντιες πλατειές ταινίες ορίζουν τη διακοσμητική ζώνη του αγγείου που κοσμείται από ρόμβους σε οριζόντια διάταξη, στο κατώτερο τμήμα των οποίων διακρίνεται ζεύγος ενάλληλων γωνιών και κατακόρυφες γραμμές πάνω από αυτές, και κρεμάμενα, ζεύγη καμπύλων γραμμών. Το αγγείο προέρχεται από μινωικό, θαλαμοειδή τάφο και είχε τελετουργικό χαρακτήρα.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Αγγεία-Σκεύη (EL)

Αγγείο (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Πλάτος = 19,5 εκ.
Ύψος μαζί με τη λαβή = 18 εκ.

Καλάμι (EL)

1200 π.Χ. (EL)
Υστερομινωική εποχή (EL)
1400 π.Χ. (EL)

2014-06-12 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.