δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΑμφορέας [Π 11153]

Μεγάλος τρίωτος αμφορέας με απιόσχημο σώμα και γραπτή διακόσμηση. Ο λαιμός και οι ράχες των λαβών είναι ολόβαφα. Το κάτω τμήμα του σώματος και η βάση κοσμούνται με ταινίες διαφορετικού πλάτους. Το κύριο διακοσμητικό θέμα εκτείνεται στον ώμο μέχρι και κάτω από την κοιλιά. Τρεις σχηματοποιημένοι φοίνικες τοποθετούνται ανάμεσα στις λαβές και συνδέονται μεταξύ τους με τριπλή κυματοειδή ταινία. (Το σχήμα και η διακόσμηση του αγγείου ανήκουν στον λεγόμενο ανακτορικό ρυθμό, με εμφανή τη μυκηναϊκή επίδραση στην αυστηρή και σχηματοποιημένη απόδοση των διακοσμητικών θεμάτων. Οι ομοιότητες στη σύνθεση και στην αντιμετώπιση της διακοσμητικής επιφάνειας υποδηλώνει το ίδιο προφανώς χέρι κεραμέα με τον αμφορέα Π 11156). Προέρχεται από τον «τάφο του Γενάρχη».

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

Αγγεία-Σκεύη (EL)

Αγγείο (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Ύψος = 32,1 εκ.
Πλάτος = 24,5 εκ.

Νεκροταφείο (Χανιά) (EL)

Υστερομινωική εποχή (EL)
1420 π.Χ. (EL)
1400 π.Χ. (EL)

2014-06-12 (EL)

Εικόνα

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.