Άγαλμα Αρτέμιδος [Λ 79]

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΆγαλμα Αρτέμιδος [Λ 79]

Μαρμάρινο γλυπτό Αρτέμιδος. Η θεά εικονίζεται ως Κυνηγέτιδα, όρθια σε ελαφρά πλάγια στάση πάνω σε λεπτή ορθογώνια πλίνθο με το δεξί πόδι στάσιμο. Τα χέρια δεν διατηρούνται και το αριστερό πόδι μέχρι το γόνατο. Φορά κοντό ζωσμένο χιτώνα στη μέση με απόπτυγμα και σανδάλια στα πόδια. Λοξά στο στήθος της περνά ο ιμάντας της φαρέτρας που κρέμεται πίσω της. Τα μαλλιά της είναι μαζεμένα στο πίσω μέρος της κεφαλής. Στα δεξιά της βρίσκεται κορμός δέντρου που στηρίζει το σώμα της στο ύψος του δεξιού μηρού. Δίπλα στον κορμό στέκεται σκύλος καθισμένος στα πίσω πόδια του και με τεντωμένα τα μπροστινά του. Το γλυπτό προέρχεται από το Δικτύνναιο ιερό στις Μένιες Κισάμου. Βιβλιογραφική αναφορά: L. Kahil & N. Icard, Artemis, in: LIMC II, Zürich-München 1984, 1.2, 644, αρ. 242.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

Γλυπτά-Ανάγλυφα (EL)

Γλυπτό (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Ύψος = 1,51 μ.
Βάθος = 34 εκ.
Πλάτος = 67,5 εκ.

Κίσσαμος (Χανιά) (EL)
Δικτύνναιο (EL)

4ος αι. μ.Χ. (EL)
1ος αι. π.Χ. (EL)
Ρωμαϊκοί χρόνοι (EL)

2014-06-12 (EL)

Εικόνα

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.