Ερυθρόμορφη υδρία [Π 1210]

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΕρυθρόμορφη υδρία [Π 1210]

Μικρογραφική, ερυθρόμορφη, υδρία. Έχει ωοειδές σώμα, ελαφρά πεπιεσμένο στον ώμο, δισκοειδή, διακρινόμενη βάση, ψηλό, με κοίλα τοιχώματα λαιμό, χείλος πλατύ, οριζόντιο, μία κάθετη λαβή, κυκλικής διατομής και δύο οριζόντιες, υπερυψωμένες λαβές, επίσης, κυκλικής διατομής. Η παράσταση που απεικονίζεται στο σώμα του αγγείου πλαισιώνεται επάνω, στη βάση του λαιμού, και κάτω από ζώνες, κοσμημένες από ιωνικά κυμάτια σε οριζόντια διάταξη. Στην παράσταση απεικονίζονται κατενώπιον δύο όρθιες, ανδρικές, ιματιοφόρες μορφές, εκ των οποία η αριστερή κρατά πυρσό, στο αριστερό, προτεταμένο χέρι. Το αγγείο ανακαλύφθηκε το 1962 σε ανασκαφή στο ορφανοτροφείο Χανίων και χρονολογείται στον 4ο αιώνα π. Χ.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

Αγγεία-Σκεύη (EL)

Αγγείο (EL)
Υδρία (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Ύψος=13,8εκ.

Ορφανοτροφείο (Χανιά) (EL)
Χανιά (EL)

323 π.Χ. (EL)
390 π.Χ. (EL)

2014-04-25 (EL)

Εικόνα

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.