Άγαλμα κόρης [Λ 301]
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
Ο σύνδεσμος στην καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο δεν είναι διαθέσιμος προσωρινά λόγω τεχνικών εργασιών στον ιστότοπο του φορέα*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
CC_BY_NC_ND



Άγαλμα κόρης [Λ 301]

Άγαλμα κόρης, από το οποίο σώζεται ο κορμός. Η μορφή απεικονίζεται κατενώπιον, με ελαφρά προτεταμένο το αριστερό πόδι. Φέρει ποδήρη χιτώνα με πυκνές, κάθετες, πτυχώσεις και κοντό, ασύμμετρο, πτυχωτό ιμάτιο που καλύπτει τμήμα του κορμού, των ποδιών και των άνω άκρων. Το ιμάτιο πέφτει σε κατακόρυφες πτυχές στην αριστερή πλευρά και περιβάλλει τον αριστερό μηρό που προβάλλεται, ενώ είναι ζωσμένο ψηλά, κάτω από το στήθος με χιαστί και οριζόντια δεμένες ταινίες. Με το αριστερό, λυγισμένο χέρι κρατά περιστέρι, το οποίο αποτελούσε ένα από τα προσφιλή σύμβολα της θεάς Αφροδίτης με γονιμικό και χθόνιο χαρακτήρα. Το άγαλμα προέρχεται από την περιοχή της Σούδας και μοιάζει με τα αναθηματικά αγάλματα κορών από το Ασκληπιείο της Λισού. Το εύρημα χρονολογείται από τα τέλη του 4ου αι. π. Χ. έως τις αρχές του 3ου αι. π. Χ.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων
Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Γλυπτά-Ανάγλυφα

ΜΑΡΜΑΡΟ

Ασκληπιείο (Λισσός)

Πλ.= εκ.
Υ= 49εκ.
Βάθ.= εκ.

Αρχές 3ου αι. π.Χ.
Αρχές 3ου αι. π.Χ. (EL)
Τέλη 4ου αι. π.Χ.
Τέλη 4ου αι. π.Χ. (EL)

2014-06-12
2014-06-12 (EL)




Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11412/l_301_3d



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.