Υδρία – κάλπη [Π 6077]

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΥδρία – κάλπη [Π 6077]

Υδρία – κάλπη, αγγείο το οποίο ανακαλύφθηκε σε κιβωτιόσχημο τάφο και είχε χρησιμοποιηθεί για την εναπόθεση ταφής σε αυτό (εγχυτρισμός). Έχει ωοειδές σώμα, δακτυλιόσχημη βάση, κυλινδρικό λαιμό με κυρτά τοιχώματα, χείλος έντονα έξω νεύον, μία κάθετη ταινιωτή λαβή και δύο οριζόντιες, ελαφρά υπερυψωμένες, ελλειπτικής διατομής λαβές. Ανάγλυφος δακτύλιος διατρέχει τη βάση του λαιμού. Το χείλος, το ανώτερο τμήμα του λαιμού και οι λαβές είναι ολόβαφες και διακρίνονται καταλειβάδες. Κάτω από τις λαβές και στο σώμα, μεταξύ των λαβών, διακρίνονται τρεις ολόβαφοι κύκλοι, επίσης, με καταλειβάδες. Το αγγείο χρονολογείται στην πρώιμη ελληνιστική περίοδο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

Αγγεία-Σκεύη (EL)

Πηλός

Αγγείο (EL)
Ταφικό αντικείμενο (EL)
Υδρία (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Ύψος=30,5εκ.
Πλάτος=25,5εκ.

Χανιά (EL)

323 π.Χ. (EL)
490 π.Χ. (EL)
Πρώιμη Ελληνιστική εποχή (EL)

2014-04-25 (EL)

Εικόνα

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.