δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΑμφορέας [Π 4053]

Πήλινος αμφορέας, με επίπεδη βάση, ωοειδές σώμα, ψηλό, ευρύ, κυλινδρικό λαιμό, ευθύ, έξω νεύον χείλος και δύο κάθετες, ελλειπτικής διατομής, λαβές από το λαιμό στο σώμα. Τρεις ανάγλυφοι πλαστικοί δακτύλιοι διαχωρίζουν τον λαιμό σε επιμέρους τμήματα, ενώ δημιουργούν δύο ανισομεγέθεις, άβαφες ζώνες, οι οποίες πληρούνται με σειρά τετραπλών, ομόκεντρων κύκλων. Το σώμα κοσμείται με παράλληλες, ανισομεγέθεις ταινίες μελανού χρώματος, που κατά τόπους είναι ανομοιογενείς. Στο μέσον περίπου του σώματος και ανάμεσα στις γραπτές ταινίες δημιουργείται πλατιά ζώνη, η οποία διαχωρίζεται με κάθετες γραμμές σε επιμέρους τμήματα, που κοσμούνται εναλλάξ με τετραπλούς, ομόκεντρους κύκλους και κάθετο σχηματοποιημένο πλοχμό ρόμβων, που εσωκλείουν δικτυωτό μοτίβο. Πρόκειται για ταφικό αντικείμενο, στο οποίο είχε εναποτεθεί ταφή (εγχυτρισμός).

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Αγγεία-Σκεύη (EL)

Αγγείο (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Ύψος = 68,5 εκ.

Γαβαλομούρι (Κίσσαμος - Χανιά) (EL)

Γεωμετρική εποχή (EL)
700 π.Χ. (EL)
1050 π.Χ. (EL)

2014-06-12 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.