Αμφορέας [Π 4053]
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
Ο σύνδεσμος στην καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο δεν είναι διαθέσιμος προσωρινά λόγω τεχνικών εργασιών στον ιστότοπο του φορέα*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
CC_BY_NC_ND



Αμφορέας [Π 4053]

Πήλινος αμφορέας, με επίπεδη βάση, ωοειδές σώμα, ψηλό, ευρύ, κυλινδρικό λαιμό, ευθύ, έξω νεύον χείλος και δύο κάθετες, ελλειπτικής διατομής, λαβές από το λαιμό στο σώμα. Τρεις ανάγλυφοι πλαστικοί δακτύλιοι διαχωρίζουν τον λαιμό σε επιμέρους τμήματα, ενώ δημιουργούν δύο ανισομεγέθεις, άβαφες ζώνες, οι οποίες πληρούνται με σειρά τετραπλών, ομόκεντρων κύκλων. Το σώμα κοσμείται με παράλληλες, ανισομεγέθεις ταινίες μελανού χρώματος, που κατά τόπους είναι ανομοιογενείς. Στο μέσον περίπου του σώματος και ανάμεσα στις γραπτές ταινίες δημιουργείται πλατιά ζώνη, η οποία διαχωρίζεται με κάθετες γραμμές σε επιμέρους τμήματα, που κοσμούνται εναλλάξ με τετραπλούς, ομόκεντρους κύκλους και κάθετο σχηματοποιημένο πλοχμό ρόμβων, που εσωκλείουν δικτυωτό μοτίβο. Πρόκειται για ταφικό αντικείμενο, στο οποίο είχε εναποτεθεί ταφή (εγχυτρισμός).

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων
Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Αγγεία-Σκεύη

Πηλός

Γαβαλομούρι (Κίσσαμος - Χανιά)

Ύψος = 68,5 εκ.

Γεωμετρική εποχή
Γεωμετρική εποχή (EL)
700 π.Χ.
700 π.Χ. (EL)
1050 π.Χ.
1050 π.Χ. (EL)

2014-06-12
2014-06-12 (EL)




Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων
Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11412/p_4053_3d



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.