Τριφυλλόστομη οινοχόη [Π 2443]

Τριφυλλόστομη οινοχόη [Π 2443]
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
Ο σύνδεσμος στην καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο δεν είναι διαθέσιμος προσωρινά λόγω τεχνικών εργασιών στον ιστότοπο του φορέα*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
CC_BY_NC_ND



Τριφυλλόστομη οινοχόη [Π 2443]

Ραβδωτή, μελαμβαφής οινοχόη με πλατύ, τρίλοβο χείλος, που σχηματίζει οξυκόρυφες αναδιπλώσεις στα σημεία επαφής των λοβών. Βάση κωνική και ψηλή, διακριτή από το ωοειδούς σχήματος σώμα, που φέρει κατακόρυφες ραβδώσεις σε δύο ζώνες, ανάμεσα στις οποίες διαμορφώνεται πλατιά ζώνη με γραπτό δυσδιάκριτο διάκοσμο. Ώμος σχεδόν επίπεδος, ο οποίος χωρίζεται σε δύο ζώνες: η πρώτη κοσμείται με ομάδες κάθετων εγχαράξεων, ενώ η δεύτερη με περιδέραιο από λευκές σταγόνες. Ο λαιμός είναι στενός, κυλινδρικός, ευρύνεται στη μετάβαση προς το χείλος και κοσμείται εξωτερικά με γραπτά θέματα της κατηγορίας Δυτικής Κλιτύος και συγκεκριμένα, με βουκράνιο που επιστέφεται από κλαδί με εναλλασσόμενα κισσόφυλλα και στιγμωτούς ρόδακες. Η λαβή είναι κάθετη, ελικοειδής, τοποθετημένη από τον ώμο στο χείλος, αρκετά υπερυψωμένη, που στην κορύφωση της φέρει πλαστικό κορδόνι με κάθετες ραβδώσεις, στην απόληξη των οποίων κατέληγε πιθανότατα πλαστικό προσωπείο. Το αντικείμενο προέρχεται από την αρχαία Τάρρα (Αγ. Ρούμελη Σφακίων).

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων
Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Αγγεία-Σκεύη

Πηλός

Τάρρα

Πλάτος = 14,5 εκ.
Ύψος = 47 εκ.

320 π.Χ.
320 π.Χ. (EL)
Πρώιμη Ελληνιστική εποχή
Πρώιμη Ελληνιστική εποχή (EL)
300 π.Χ.
300 π.Χ. (EL)

2014-06-12
2014-06-12 (EL)




Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων
Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11412/p_2443_3d



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.