Τριφυλλόστομη οινοχόη [Π 2443]

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΤριφυλλόστομη οινοχόη [Π 2443]

Ραβδωτή, μελαμβαφής οινοχόη με πλατύ, τρίλοβο χείλος, που σχηματίζει οξυκόρυφες αναδιπλώσεις στα σημεία επαφής των λοβών. Βάση κωνική και ψηλή, διακριτή από το ωοειδούς σχήματος σώμα, που φέρει κατακόρυφες ραβδώσεις σε δύο ζώνες, ανάμεσα στις οποίες διαμορφώνεται πλατιά ζώνη με γραπτό δυσδιάκριτο διάκοσμο. Ώμος σχεδόν επίπεδος, ο οποίος χωρίζεται σε δύο ζώνες: η πρώτη κοσμείται με ομάδες κάθετων εγχαράξεων, ενώ η δεύτερη με περιδέραιο από λευκές σταγόνες. Ο λαιμός είναι στενός, κυλινδρικός, ευρύνεται στη μετάβαση προς το χείλος και κοσμείται εξωτερικά με γραπτά θέματα της κατηγορίας Δυτικής Κλιτύος και συγκεκριμένα, με βουκράνιο που επιστέφεται από κλαδί με εναλλασσόμενα κισσόφυλλα και στιγμωτούς ρόδακες. Η λαβή είναι κάθετη, ελικοειδής, τοποθετημένη από τον ώμο στο χείλος, αρκετά υπερυψωμένη, που στην κορύφωση της φέρει πλαστικό κορδόνι με κάθετες ραβδώσεις, στην απόληξη των οποίων κατέληγε πιθανότατα πλαστικό προσωπείο. Το αντικείμενο προέρχεται από την αρχαία Τάρρα (Αγ. Ρούμελη Σφακίων).

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Αγγεία-Σκεύη (EL)

Πηλός

Αγγείο (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Πλάτος = 14,5 εκ.
Ύψος = 47 εκ.

Τάρρα (EL)

320 π.Χ. (EL)
Πρώιμη Ελληνιστική εποχή (EL)
300 π.Χ. (EL)

2014-06-12 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.