Ειδώλιο ταύρου [Π 7244]

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΕιδώλιο ταύρου [Π 7244]

Πήλινο ειδώλιο Ταύρου. Ο κορμός και πόδια είναι τροχήλατα, ενώ το κεφάλι κατασκευάστηκε με μήτρα. Τα επιμέρους στοιχεία όπως η ουρά, τα γεννητικά όργανα, τα κέρατα και τα αυτιά είναι χειροποίητα και επίθετα. Η κατασκευή του ειδωλίου είναι αμελής, με δυσανάλογα τα μεγέθη του κεφαλιού, των ποδιών και του οπίσθιου τμήματος. Ο λαιμός, η ραχοκοκαλιά, η ουρά και τα πόδια κοσμούνται με γραπτές ταινίες. Με χρώμα αποδίδονται και οι λεπτομέρειες του κεφαλιού. Οι οπές σε διάφορα σημεία του κορμού χρησίμευαν για την κυκλοφορία του ζεστού αέρα κατά την όπτηση. Βρέθηκε μαζί με εκατοντάδες άλλα ειδώλια ταύρων στον κεντρικό χώρο απόθεσης του ιερού κοντά στο βωμό.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Ειδώλια (EL)

Ειδώλιο (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Πλάτος = 9 εκ.
Μήκος = 19,5 εκ.
Ύψος = 22 ,3 εκ.

Τσισκιανά (Σέλινο) (EL)

67 π.Χ. (EL)
323 π.Χ. (EL)
Ελληνιστική εποχή (EL)

2014-06-12 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.