ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Μιχαήλ (1888-1933) “Ψαράδικο σπίτι στην παραλία”

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Μιχαήλ (1888-1933) “Ψαράδικο σπίτι στην παραλία”

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Ίδρυμα Ευαγγέλου Αβέρωφ-Τοσίτσα   

Αποθετήριο :
Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Μιχαήλ (1888-1933) “Ψαράδικο σπίτι στην παραλία” (EL)

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Μιχαήλ (1888-1933) (EL)

Σε μια σειρά έργων του Μιχαήλ Οικονόμου, διακρίνεται ένα πάθος για την απεικόνιση παραλιακών σπιτιών, τα οποία αποδίδει με απαλούς χρωματισμούς, ιδιαίτερα σε όσα φιλοτέχνησε κατά την τελευταία εποχή της καλλιτεχνικής του δημιουργίας, όπως αυτό της Πινακοθήκης Αβέρωφ, ζωγραφισμένο κατά την περίοδο 1929-1930. Στα έργα αυτά το νερό, ο ουρανός και η ατμόσφαιρα που τα περιβάλλουν είναι απλές προφάσεις για τη μελέτη της ατμοσφαιρικής διαφάνειας και των αντανακλάσεων, προβληματισμοί που κυριαρχούν στο έργο του καλλιτέχνη. Το ψαράδικο σπίτι, λουσμένο στο φως ανακλάται στο ήρεμο νερό της θάλασσας, ενώ ένας διαφοροποιημένος χρωματισμός το ξεχωρίζει από το υπόλοιπο τοπίο που εξυπηρετεί την προοπτική απόδοση. (EL)

Λάδι σε χαρτόνι (EL)

Η αρχή του Μοντερνισμού στην Ελλάδα. Η Ομάδα Τέχνη (EL)
20ός αιώνας (EL)


Εικόνα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.