ΓΙΑΛΛΙΝΑΣ Άγγελος (1857-1939) “Κήπος στην Κέρκυρα”

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Ίδρυμα Ευαγγέλου Αβέρωφ-Τοσίτσα

Αποθετήριο :
Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική ΧρήσηΓΙΑΛΛΙΝΑΣ Άγγελος (1857-1939) “Κήπος στην Κέρκυρα” (EL)

ΓΙΑΛΛΙΝΑΣ Άγγελος (1857-1939) (EL)

Ένα μεγάλο μέρος της θεματογραφίας του Άγγελου Γιαλλινά, ενός ζωγράφου που εκφράστηκε κατεξοχήν με την υδατογραφία, περιλαμβάνει τοπία από την Κέρκυρα, γενέτειρά του και τόπο εγκατάστασής του μετά τις σπουδές του στη Ρώμη, τη Νάπολη και τη Βενετία. Πολυταξιδεμένος ο Γιαλλινάς, απέδωσε με την τεχνική της υδατογραφίας ένα πλήθος από απόψεις και σκηνές των τόπων που επισκέφθηκε, εργασία την οποία εξέθεσε επανειλημμένα τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Συνδεδεμένος με τη Scuola di Posilipo, που ίδρυσε στη Νάπολη ο ζωγράφος Giacinto Gigante, την πιο γνωστή σχολή υδατογραφίας, ο Γιαλλινάς μεταφέρει τις εικόνες στο χαρτί με ευαισθησία και αυθορμητισμό, στοιχεία που αποδίδονται ιδιαίτερα με αυτή την τεχνική, χωρίς όμως να παραμελεί την επιμελημένη, λεπτομερειακή απεικόνιση μέσα από μια άρτια γνώση του σχεδίου και μια ακρίβεια στην τοποθέτηση του καθαρού και φωτεινού χρωματικού τόνου. (EL)

Υδατογραφία (EL)

Υπαιθρισμός. Απόηχοι του Ιμπρεσιονισμού (EL)
20ός αιώνας (EL)


Εικόνα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.