ΣΚΟΥΡΤΗΣ Άγγελος (1949) “Πάνω σ` ένα στίχο του Γ. Σεφέρη”, 2001

 

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Ίδρυμα Ευαγγέλου Αβέρωφ-Τοσίτσα

Αποθετήριο :
Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
κοινοποιήστε το τεκμήριο


2001 (EL)
ΣΚΟΥΡΤΗΣ Άγγελος (1949) “Πάνω σ` ένα στίχο του Γ. Σεφέρη”, 2001 (EL)

ΣΚΟΥΡΤΗΣ Άγγελος (1949) (EL)

Ο Άγγελος Σκούρτης με μακρά θητεία σε διάφορα είδη πρωτοποριακής τέχνης, από τη μινιμαλιστική τέχνη, τις γεωμετρικές του συνθέσεις και τις περφόρμανς μέχρι τη δεκαετία 1980, καταλήγει να δημιουργεί εγκαταστάσεις εννοιολογικού καθαρά χαρακτήρα, όπου η σύλληψη της ιδέας αποτελεί το σημαντικότερο στοιχείο του έργου. Εκμεταλλευόμενος τη σημειολογία των κυρίαρχων γλωσσικών κωδίκων ή των σχημάτων και μορφών, αποζητά και προκαλεί τη νοητική ή φυσική συμμετοχή του θεατή. Το έργο της Πινακοθήκης Αβέρωφ είναι μια εγκατάσταση από είκοσι πέντε φωτογραφίες ουρανών και ένα τραπέζι μπροστά από τον τοίχο και κάτω από τους ουρανούς, όπου τοποθετούνται δέκα οκτώ φωτογραφίες με Ηπειρώτες στην πλατεία του Μετσόβου. (EL)

Επεξεργασμένες φωτογραφίες, τραπέζι. (EL)

Η γενιά του 1980. Νέες μορφές τέχνης (EL)
20ός αιώνας (EL)


2001

Εικόνα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.