ΧΑΤΖΗΣ Βασίλειος (1870-1915) “Πλοίο σε τρικυμία”, 1896

ΧΑΤΖΗΣ Βασίλειος (1870-1915) “Πλοίο σε τρικυμία”, 1896

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Ίδρυμα Ευαγγέλου Αβέρωφ-Τοσίτσα   

Αποθετήριο :
Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



ΧΑΤΖΗΣ Βασίλειος (1870-1915) “Πλοίο σε τρικυμία”, 1896 (EL)

ΧΑΤΖΗΣ Βασίλειος (1870-1915) (EL)

Το έργο αυτό ανήκει στις πρώιμες δημιουργίες του καλλιτέχνη, όπως διαπιστώνουμε από την χρονολογία του. Η μαθητεία του κοντά στον Κωνσταντίνο Βολανάκη κατά τη φοίτησή του στο Σχολείο των Τεχνών της Αθήνας, ήταν φυσικό να επηρεάσει τον νεαρό ζωγράφο όχι μόνο ως προς τη θεματογραφία αλλά και ως προς την τεχνοτροπία και τον τρόπο οργάνωσης της σύνθεσης. Έτσι τα πρώιμα αυτά έργα του Χατζή, που είναι πολλές φορές μεγάλων διαστάσεων, διακρίνονται για μια ακαδημαική αντίληψη στην απόδοση του θέματος και ρεαλιστική διάθεση στην απεικόνιση των σκηνών. Αργότερα ο Χατζής θα προχωρήσει σε αναζητήσεις πάνω στην επίδραση του φωτός στην απόδοση των αντικειμένων στο ύπαιθρο, καθαρά προσωπικές εμπειρίες αφού ποτέ δεν ταξίδευσε στο εξωτερικό. (EL)

Λάδι σε μουσαμά (EL)


1896


19ος Αιώνας (EL)
Παράλληλα θέματα και εκφράσεις (EL)



Εικόνα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.