An introduction to Contemporary Studies on the Reference of religion to the Cosmos

An introduction to Contemporary Studies on the Reference of religion to the Cosmos

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Ακαδημία Αθηνών   

Αποθετήριο :
Κέντρον Ερεύνης Ελληνικής Φιλοσοφίας (ΚΕΕΦ)   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-SA 4.0

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή
CC_BY_NC_SA



An introduction to Contemporary Studies on the Reference of religion to the Cosmos

Serafimov , K.B.

Στην παρούσα μελέτη γίνεται φανερό ότι τα προβλήματα «κόσμος και θρησκεία» είναι ευρύτερα και βαθύτερα από εκείνα της «φιλοσοφίας και κόσμου». Συνάγεται το συμπέρασμα ότι οι θρησκευτικές έννοιες δεν πρέπει να συνδέονται ειδικά με τα επιστημονικά δεδομένα, αποτελέσματα και θεωρίες. Η αλληλοεξάρτηση των ιδεών για τον κόσμο, και ειδικά για το σύμπαν και τις θρησκευτικές έννοιες και συναισθήματα, αποδεικνύεται από ιστορική σκοπιά. Η ανάγκη να εξευρεθεί μια σύγχρονη αντιμετώπιση του προβλήματος είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Δίδεται έμφαση στο γεγονός ότι τώρα το κύριο μέρος του προβλήματος συνίσταται στις σχέσεις μεταξύ κοσμικών επιρροών - σε δεοντολογικά δεδομένα - και θρησκείας. Ποικίλες κατευθύνσεις και πολυάριθμες οργανωσιακές ενέργειες οδηγούνται προς τη Διεθνή Ένωση «Κόσμος και Φιλοσοφία» για τη μελέτη αυτών των προβλημάτων.

Επετηρίδα


2000


Θρησκεία
Κόσμος
Κοσμολογία


Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα
Αγγλική γλώσσα




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.