Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Ακαδημία Αθηνών

Αποθετήριο :
Κέντρον Ερεύνης Ελληνικής Φιλοσοφίας (ΚΕΕΦ)

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-SA 4.0

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή
κοινοποιήστε το τεκμήριο


2003 (EL)
Classifying Rights

Χατζησταύρου , Αντώνης

Στο παρόν άρθρο επιχειρώ να αναλύσω τη δομή ηθικών επιχειρημάτων των οποίων οι προκείμενες και το συμπέρασμα είναι δηλώσεις ηθικών δικαιωμάτων (moral rights statements). To ενδιαφέρον μου επικεντρώνεται σε μια υποομάδα αυτών των επιχειρημάτων: επιχειρήματα των οποίων οι προκείμενες και το συμπέρασμα είναι δηλώσεις υπάρξεως ηθικών δικαιωμάτων. Προσπαθώ, δηλαδή, να φωτίσω μια πτυχή του ηθικού συλλογισμού, η οποία έχει ελάχιστα συζητηθεί στη σύγχρονη βιβλιογραφία, το συλλογισμό από δικαιώματα σε δικαιώματα. Για να καταδείξω πως αυτού του είδους ο ηθικός συλλογισμός είναι δυνατός και έγκυρος επεξεργάζομαι μια ταξινόμηση των ηθικών δικαιωμάτων, τα δικαιώματα σε αξίες (rights to values), τα οποία είναι διακριτά από τα δικαιώματα σε αγαθά (rights to goods) και τα δικαιώματα σε πράξεις (rights to actions), και τα οποία συνιστούν βασικές προκείμενες σε οποιοδήποτε επιχείρημα για την ύπαρξη κάποιου συγκεκριμένου ηθικού δικαιώματος.

Επετηρίδα

Δικαιώματα
Ηθική


2003

Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα
Αγγλική γλώσσα*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.