Cultures et Mondialisation

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Ακαδημία Αθηνών   

Αποθετήριο :
Κέντρον Ερεύνης Ελληνικής Φιλοσοφίας (ΚΕΕΦ)   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-SA 4.0

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή
CC_BY_NC_SA



Cultures et Mondialisation

Μουτσόπουλος , Ευάγγελος

Οι πνευματικοί πολιτισμοί, προσδιοριζόμενοι ως σύνολα πνευματικών δραστηριοτήτων, κατ' αντίθεσιν προς τους πρακτικούς πολιτισμούς ως σύνολα εφηρμοσμένων πρακτικών δραστηριοτήτων, διακρίνονται για την σταθερή τους διάρκεια και διέπονται από μίαν διαλεκτική πού αμφισβητεί την ίδια τους την ταυτότητα, τις διαφοροποιήσεις και τις δυνατότητες συνάντησης των. Η παγκοσμιοποίηση που τους προτείνεται στις ημέρες μας, χάρις εις την τεχνολογίαν, επιβάλλει μιαν αυστηρή διευκρίνιση των αιτίων και των σκοπών της, καθ' όσον τα πρότυπα που προβάλλει και οι συνέπειές των πολύ απέχουν από του να ικανοποιούν. Εξ' άλλου, ο διάλογος μεταξύ πολιτισμών, πού προωθείται από την Unesco, παρά μιαν αναγκαίαν αργή διαδικασία, θεωρείται ως πολλά υπισχνουμένη.

Επετηρίδα


2012


Πολιτισμός
Γενική Φιλοσοφία
Παγκοσμιοποίηση


Κείμενο/PDF

Γαλλική γλώσσα
Ελληνική γλώσσα




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.