T.S. Eliot: Α Critic of his own or: Poetry and tautology

T.S. Eliot: Α Critic of his own or: Poetry and tautology

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Ακαδημία Αθηνών   

Αποθετήριο :
Κέντρον Ερεύνης Ελληνικής Φιλοσοφίας (ΚΕΕΦ)   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-SA 4.0

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή
CC_BY_NC_SA



T.S. Eliot: Α Critic of his own or: Poetry and tautology

Παρασκευά, Ελένη

Ο κεντρικός πυρήνας του άρθρου είναι μία ανεξάρτητη κριτική μελέτη στο συνολικό ποιητικό έργο του T. S. Eliot, με αφετηρία τα ίδια του κριτικά δοκίμια και τους παραδοσιακούς κριτικούς του (Η. Gardner, F. Ο. Mathiessen και F. R. Leavis). Ενώ όμως η πρώτη ύλη και τα εργαλεία της μελέτης είναι παραδοσιακά και παραδεγμένα, ο βασικός σκοπός της είναι να δείξει τον ποιητή ενάντια από την εικόνα που ο ίδιος επιθυμεί, προβάλλει και επιβάλλει. Αυτή η «ανυπακοή» στον T. S. Eliot επιχειρείται με την ανάλυση των βασικών θεμάτων της συνολικής ποιητικής του παραγωγής, θέματα όπως, η αντικειμενική συστοιχία, η έννοια του χρόνου και της ιστορικής αίσθησης και η φύση του συνδετικού κρίκου οριακών καταστάσεων, κατ΄ εξοχήν φιλοσοφικά ερείσματα που ο ποιητής υιοθέτησε για χάρη της λογοτεχνίας.

Επετηρίδα


1991-1992


Ταυτολογία
Ιστορία της Φιλοσοφίας
T.S. Eliot
Ποίηση


Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα
Αγγλική γλώσσα




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.