Noospheric Synarchy: From an ancient hellenic Democracy to the Aristocracy of Spirit

Noospheric Synarchy: From an ancient hellenic Democracy to the Aristocracy of Spirit

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Ακαδημία Αθηνών   

Αποθετήριο :
Κέντρον Ερεύνης Ελληνικής Φιλοσοφίας (ΚΕΕΦ)   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-SA 4.0

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή
CC_BY_NC_SA



Noospheric Synarchy: From an ancient hellenic Democracy to the Aristocracy of Spirit

Gromow, Ivan G.
Kurakina, Olga D.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της διανόησης το πρόβλημα της σχέσης μεταξύ της ατομικής και κοινωνικής αρετής τέθηκε και λύθηκε στην Πολιτεία του Πλάτωνος. Πράγματι η αρχαία ελληνική κοινωνία είχε ήδη προσεγγίσει και κατά ένα μέρος είχε δώσει λύση μεταξύ άλλων και στο θέμα της «Ψυχολογίας της κουλτούρας». Έτσι η αρχαία Ελλάδα πρόσφερε στην ιστορία της ανθρωπότητας τη δυνατότητα δοκιμής για την επεξεργασία και την πρακτική εφαρμογή ιδεών. Η ιστορική επεξεργασία όλων των σχεδίων, ιδεών και δυνατοτήτων της ανθρώπινης μετακουλτούρας μας οδήγησε στη σύγχρονη εποχή να συλλάβουμε και να διατυπώσουμε τη θεωρία της Νοοσφαιρικής Συναρχίας — μια ενυπάρχουσα δομή της κοινωνίας της Νοοσφαιρικής εποχής στην οποία εισερχόμαστε. Έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία τοποθετούμαστε εμπρός στο πρόβλημα του μετασχηματισμού των δαιμονικών κρατικών οργανισμών της γης σε μια επιστημονικά προσανατολισμένη από τη θεία Δύναμη Νοοσφαιρική Συναρχία, η οποία αρχίζοντας από την πρώην ΕΕΣΔ οφείλει να συμφιλιώσει τις αναρχικές και μοναρχικές τάσεις του σύγχρονου κόσμου σε μια Συναρχική συμμετοχή μιας Ηθικής Ιεραρχίας (ή αληθινής Εκκλησίας). Αυτό θα οδηγούσε από την ανεπαρκή σύγχρονη Δημοκρατία σε μια νέα Αριστοκρατία του πνεύματος, η οποία θα καθόριζε βασικά προβλήματα του κοινωνικού προσανατολισμού: στόχους και μέσα επίτευξης, τόσο της ατομικής αρετής και της ελευθερίας όσο και του γενικού καλού και της δικαιοσύνης.

Επετηρίδα


1993-1994


Νοοσφαιρική συναρχία
Πνεύμα
Συστηματική Φιλοσοφία
Δημοκρατία
Αριστοκρατία


Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα
Αγγλική γλώσσα




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.