Plato and Aristotle on War and Peace

Plato and Aristotle on War and Peace

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Ακαδημία Αθηνών   

Αποθετήριο :
Κέντρον Ερεύνης Ελληνικής Φιλοσοφίας (ΚΕΕΦ)   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-SA 4.0

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή
CC_BY_NC_SA



Plato and Aristotle on War and Peace

Αρνόπουλος, Πάρις

Στη μελέτη αυτή διερευνώνται οι συνέπειες της κλασσικής θεωρίας σχετικά με τον πόλεμο και την ειρήνη, όπως αυτή απαντά στα έργα του Πλάτωνος και του Αριστοτέλους. Οι Έλληνες φιλόσοφοι ασχολήθηκαν με τις αιτίες του πολέμου και τις προϋποθέσεις της ειρήνης και επιχείρησαν να λύσουν τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από αυτές, καθώς τις θεωρούσαν ως τις περισσότερο σημαντικές αντιθετικές συνθήκες της μακροπολιτικής. Εδώ θα ερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι δύο φιλόσοφοι εκθέτουν και εξηγούν την ύπαρξη οργανωμένης βίας σε μεγάλη κλίμακα, και τις σχετικές προτάσεις τους για την εγκαθίδρυση και διατήρηση ενός καλύτερου και ειρηνικότερου κόσμου. Παρότι οι ιδέες και η πρακτική των Ελλήνων πριν από εικοσιπέντε αιώνες υπήρξαν απλώς και μόνο ένα μεμονωμένο παράδειγμα στην παγκόσμια ιστορία, τα φιλοσοφικά τους οράματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως καθολικές αρχές και να συμβάλουν έτσι στην επίλυση σύγχρονων προβλημάτων.

Επετηρίδα


1997-1998


Αριστοτέλης
Ιστορία της Φιλοσοφίας
Πόλεμος
Πλάτωνας
Ειρήνη



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα
Αγγλική γλώσσα




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.