Ηλεκτρική θερμάστρα - θερμάστρα ηλεκτρική μάρκας "Scarlet", με δύο αντιστάσεις, δεκαετίας 1950

Ηλεκτρική θερμάστρα - θερμάστρα ηλεκτρική μάρκας
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
Ο σύνδεσμος στην καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο δεν είναι διαθέσιμος προσωρινά λόγω τεχνικών εργασιών στον ιστότοπο του φορέα*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
CC_BY_NC_ND



Ηλεκτρική θερμάστρα - θερμάστρα ηλεκτρική μάρκας "Scarlet", με δύο αντιστάσεις, δεκαετίας 1950 (EL)

Άγνωστος δημιουργός (EL)

θερμάστρα δαπέδου, μεταλλική σε ορθογώνιο σχήμα, ελληνικής κατασκευής. Ο σκελετός της είναι μεταλλικός με ειδική επίστρωση και βαμμένο σε χρυσαφί χρώμα. Στην πίσω όψη υπάρχει στερεωμένο με δύο καρφιά, ένα ορθογώνιο κομμάτι αλουμινίου βαμμένο σε πράσινο χρώμα. Στο πάνω μέρος ύπάρχει και μια μικρή μεταλλική ταμπέλα, χρώματος καφέ, στην οποία αναγράφονται τα εξής, "Scarlet Electric Fire - Cat.No 50101 Serial 1171 - Watts 2000, Volts 220" και έχει το σχέδιο ενός λιονταριού με τα αρχικα ΒΗΚ. Από κάτω υπάρχει μια μικρότερη ταμπελίτσα σε μαύρο χρώμα με τις επιγραφές "Β.Η.Κ. Μοσχάτον - Ελληνική Κατασκευή". Στην μπροστινή όψη, επάνω, φέρει δύο αντιστάσεις, σε ξεχωριστές εσοχές, με σχαρες. Στην βάση υπάρχει απομίμιση καιγόμενου ξύλου, το οποίο όταν ανάβει κοκκινίζουν τα ανοιχτόχρωμα μέρη. Στο πλάι, δεξιά, φέρει δύο μικρούς πλαστικούς διακόπτες και μια οπή, από την οποία εξέρχεται το ηλεκτρικό καλώδιο, με υφασμάτινη επένδυση. (EL)
Κατάσταση: καλή. Στοιχείο περιγραφής: κατασκευή. ΟΛΟ/ΜΕΡΟΣ: όλο. ΤΡΟΠΟΣ: μηχανοποιημένο. ΧΡΩΜΑΤΑ: χρυσαφί, μαύρο, ασημί. (EL)

Μουσειακά αντικείμενα (EL)

Ελλάδα (EL)

1950/1960



Ατομικός βίος (EL)
ηλεκτρικό (EL)
θέρμανση (EL)
σόμπα (EL)
Αντικείμενα για προσωπική χρήση (EL)
electric heater (EN)


Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (EL)

Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11533/11223



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.