Δημοσίευμα στο περιοδικό The Economist σχετικά με to κράτος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Το δημοσίευμα περιγράφει την κατάσταση στη ΠΓΔΜ η οποία έχει αναγνωριστεί μονο από την Τουρκία και τη Βουλγαρία, δεν μπορεί να γίνει μέλος του ΟΗΕ, δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το ΔΝΤ, οι επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια του εξωτερικού και το ότι βρίσκονται σε διπλωματική απομόνωση λόγω της διαμάχης της με την Ελλάδα για το επίσημο όνομα του κράτους. Το άρθρο καταλήγει με τους προβληματισμούς που εγείρονται σχετικά με την πιθανή εμπλοκή της ΠΓΔΜ, λόγω της Αλβανικής μειονότητας της, σε επικείμενη σύραξη στο γειτονικό Κόσοβο.

RDF 

 
δείτε την καρτέλα τεκμηρίου
Ο σύνδεσμος στην καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο δεν είναι διαθέσιμος προσωρινά λόγω τεχνικών εργασιών στον ιστότοπο του φορέα. *
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 4.0.
κοινοποιήστε το τεκμήριοΣημασιολογικός εμπλουτισμός/ομογενοποίηση από το EKT
Άρθρο (EL)
Article (EN)


1992 (EL)
Δημοσίευμα στο περιοδικό The Economist σχετικά με to κράτος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Το δημοσίευμα περιγράφει την κατάσταση στη ΠΓΔΜ η οποία έχει αναγνωριστεί μονο από την Τουρκία και τη Βουλγαρία, δεν μπορεί να γίνει μέλος του ΟΗΕ, δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το ΔΝΤ, οι επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια του εξωτερικού και το ότι βρίσκονται σε διπλωματική απομόνωση λόγω της διαμάχης της με την Ελλάδα για το επίσημο όνομα του κράτους. Το άρθρο καταλήγει με τους προβληματισμούς που εγείρονται σχετικά με την πιθανή εμπλοκή της ΠΓΔΜ, λόγω της Αλβανικής μειονότητας της, σε επικείμενη σύραξη στο γειτονικό Κόσοβο. (EL)


The price of a name--Macedonia (EN)Δήμος Παλαιού Φαλήρου (EL)
Municipality of Palaio Faliro (EN)

Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης (EL)1992-08-01

Εικόνα

Αγγλικά*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.