Χρυσοβίτσι Αρκαδίας

 

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Δήμος Τρίπολης

Αποθετήριο :
Αποθετήριο Δήμου Τριπόλεως

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-SA 3.0

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή
κοινοποιήστε το τεκμήριο


2011 (EL)
Χρυσοβίτσι Αρκαδίας (EL)

Παπαγεωργίου, Απόστολος (EL)

Το Χρυσοβίτσι είναι από τα πιο ιστορικά χωριά της Αρκαδίας. Βρίσκεται στα Νοτιοδυτικά της Τρίπολης και σε απόσταση 21 χιλιομέτρων. Έχει και αυτό κηρυχτεί παραδοσιακός οικισμός λόγω της μοναδικής αρχιτεκτονικής του. Ως οργανωμένος οικισμός υπάρχει ήδη από το 15ο αιώνα. Αναφέρεται σε διάφορα έγγραφα είτε με λατινικούς χαρακτήρες είτε παραφθαρμένο σε Ξωβίτσι. Στην επανάσταση έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο, όντας ορμητήριο και στρατόπεδο των εξεγερμένων Ελλήνων. Εδώ είχε το ιδιαίτερο γραφείο του ο Γέρος του Μοριά με γραμματέα του τον Αναγνώστη Ζαφειρόπουλο από το Ζυγοβίτσι. Πολλά παλικάρια είχαν σα γενέτειρά τους το Χρυσοβίτσι, όπως ο ξακουστός Κουντάνης, ξάδερφος του Κολοκοτρώνη. Στο χωριό λειτουργεί σε παλιό εργοστάσιο ξυλείας το Μουσείο Δασικής Ιστορίας. (EL)

Δήμος Τρίπολης (EL)

Image

γεωγραφία (EL)


Δήμος Τρίπολης (EL)

Δήμος Τρίπολης (EL)

Τρίπολη, Αρκαδία (Νομός), Ελλάδα (EL)
Tripoli, Arcadia (Prefecture), Greece (EN)

2011-11-30

Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

Δήμος Τρίπολης*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.