Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης (άποψη)

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Δήμος Τρίπολης

Αποθετήριο :
Αποθετήριο Δήμου Τριπόλεως

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-SA 3.0

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια ΔιανομήΜαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης (άποψη) (EL)

Δήμος Τρίπολης

Βρίσκεται στην πλατεία Πετρινού. Χτίστηκε στο χώρο όπου πριν βρισκόταν το ιστορικό Καποδιστριακό Σχολείο, το οποίο γκρεμίστηκε. Πρόκειται για ένα πραγματικό στολίδι για την Τρίπολη. Το υπεραιωνόβιο θέατρο, που έχει στεγάσει όλη τη θεατρική ιστορία της Ελλάδας, ανακαινίστηκε πλήρως και πρόκειται να ζήσει μια δεύτερη περίοδο λάμψης. Το θέατρο θεμελιώθηκε το 1905 και εγκαινιάστηκε πέντε χρόνια αργότερα. Είναι ευγενική προσφορά του Ιωάννη Μαλλιαρόπουλου, ο οποίος ήταν γιατρός και φλογερός φιλότεχνος. Πρόκειται για έργο του μεγάλου αρχιτέκτονα Αναστάσιου Μεταξά. Καθώς ο ευεργέτης Μαλλιαρόπουλος δεν φειδωλεύτηκε τις δαπάνες, ο Μεταξάς μπόρεσε να χρησιμοποιήσει άριστους τεχνίτες. Είναι ένα κτίσμα που η έκτασή του καλύπτει 3 περίπου στρέμματα, λιθοδομή, κεραμοσκεπές, με ξύλινα δάπεδα και κουφώματα, μαρμάρινες σκάλες και ζώνες και υπερυψωμένη αίθουσα. Στη διακόσμηση εργάστηκε ο διάσημος Γάλλος αρχιτέκτονας Ζολί. Με βαθυκόκκινα βελούδινα καθίσματα, δερμάτινες κουίντες, φουαγιέ, 2 πολυτελή θεωρεία και δώδεκα καμαρίνια, (EL)

Δήμος Τρίπολης


αρχιτεκτονική


Δήμος Τρίπολης (EL)

Δήμος Τρίπολης

Τρίπολη, Αρκαδία (Νομός), Ελλάδα
Tripoli, Arcadia (Prefecture), Greece


2014-07-09


Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

Δήμος Τρίπολης
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.